fredag 12 september 2014


Hej!

 

Det är härligt att vara igång och vi har haft en intensiv arbetsvecka i skolan. I måndags gjorde vi en skogsutflykt, se bilder och målsättning för arbetet på bloggen! Vi har hunnit med att spela mattespelet Högsta talet. Be gärna ditt barn berätta hur man gör! Det är ett utmärkt tillfälle att träna positionssystemet samt addition med tiotalsövergångar. I engelska har vi läst en text om klassrummet och jobbat med fler klassrumsord. Se veckans läxa som genomförs som förra veckan. I svenska jobbar vi vidare med En läsande klass. I so börjar elevernas egna valaffischer bli klara. De har fått redovisa hur de tänkt och vilket budskap de vill föra fram. Vi har läst texter om och tittat på film om hur arbetet i riksdagen fungerar och vad staten är ansvarig för. Samtidigt som vi jobbat med allt detta pågår förberedelserna för utvecklingssamtalen för fullt.

 

Jag vill tacka alla föräldrar för ett trevligt och positivt föräldramöte.

Jag skickar namn på klassföräldrar under höst, vår och de som är ansvariga i klassresegruppen samt protokoll under nästa vecka

 

Nästa vecka kommer vi att jobba vidare med vårt Ekologitema i No. Flera elever var mycket intresserade av svamparna i skogen så det kommer vi att följa upp. Därmed får vi också tillfälle att introducera begreppet nedbrytare. Våra nya matteböcker har kommit så nu kommer vi börja träna på att redovisa våra uträkningar i skrivhäften. I engelska kommer vi att jobba med prepositioner som behind, in front of, beside osv. Vi ska också öva oss inför utvecklingssamtalen.

 

I svenskan jobbar vi vidare med olika textyper. Vi fortsätter med argumenterade texter genom att undersöka annonser. På tisdag får eleverna en läxa som handlar om det.

I SO:n ska vi fortsätta att undersöka hur Sverige styrs i kommuner och landsting.

 

Under torsdag och fredag kommer eleverna att delta i ett tema Hälsa!

 

18-19/9  är det Utvecklingssamtalsdagar

 

Veckan i korthet:                                              Läxa:

Måndag:
Tisdag: idrott, slöjd
Onsdag:
Torsdag: Temadag, utvecklingssamtal
Fredag: Temadag, utvecklingssamtal
Måndag: Läxa Läsmagi, lämna eller maila till Annika.
Fredag: Eng – kunna stava, uttala och översätta orden in here, on the wall, there is, next to, under, in front of, where, window

 

 

Vi önskar er en trevlig helg!

 

Vänliga hälsningar,

 

Natasha, Annika, Ellen och Carolin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar