tisdag 16 september 2014

Det här med ny mattebok

Idag har vi delat ut vår nya, fina mattebok Prima Formula. Vi har tittat på strukturen i boken med gemensamma sidor, diagnos, spår och något extra. Det som förvånade de flesta var att de inte får skiva i sina böcker utan från och med nu ska skriva allt i sina olika räknehäften. Det kräver lite träning, men kommer att gå galant.

Vi kommer att jobba med de gemensamma sidorna i skolan. Därefter gör varje elev diagnosen. Det är viktigt att diagnoserna görs i skolan så att jag och eleven sedan kan välja vilket spår varje elev sedan ska välja. Spår 1 innehåller uppgifter som tränar de grundläggande färdigheterna medan spår 2 blir en fördjupning. Sedan finns det något extra för dem som behöver ytterligare utmaning.

Varje bok är utrustad med en dvd-skiva. Den kan spelas i en dvd-spelare eller i datorn. På den finns filmer som förklarar de olika momenten som vi arbetar med. Detta för att eleverna ska kunna både i förväg och i efterhand få stöd och hjälp med matematiken. Det finns också arbetsblad som kan användas för extra träning. 

Klassen har fått ta hem sina böcker idag så att ni kan titta tillsammans med dem hur boken är upplagd. Jag har också bett eleverna att slå in boken i presentpapper eller bokpapper så att den håller sig fin länge. Om någon inte har möjlighet till detta hjälper vi förstås till i skolan!

Jag är tacksam om ni hjälper ert barn att se till att boken är tillbaka i skolan senast på måndag.

Hör gärna av er med frågor och funderingar!

Ha en fin kväll!
/Natasha

Natasha.nanos@stockholm.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar