fredag 6 februari 2015

Veckobrev




Hej alla barn och föräldrar i 4c!

Det märks att vi klivit in i februari. Både barn och vuxna är sjuka. Vi har en liten influensaepedemi här i C-huset. Hoppas att alla ni sjuklingar kryar på er och att ni är på benen till nästa vecka! 

Eftersom eleverna haft vikarier blir det lite si och så med att följa planeringen. Men vi gör så gott vi kan!

I svenskan har vi ägnat lektionerna åt att jämföra återberättande texter. Vad gör en text bra? Hur ser en bra inledning ut? Hur kan man variera språket? 
Vi har också gått igenom läxan. Alla har med hjälp av sina stödord skrivit korta texter om de olika personerna i Mio min Mio.
Nästa läxa är att läsa de 4 kapitel som är kvar av boken. Läxan är till fredag 20 februari. Vi kommer då att göra två typer av sammanfattning av boken och läsupplevelsen, en i grupp som är muntlig och en enskilt, skriftlig.

I so:n har vi inlett ett nytt arbetsområde, Geografi. Vi har pratat lite om vad ämnet innehåller, hur vi ska arbeta och bekantat oss lite med läroboken. Under nästa vecka hinner vi börja med kartkunskap.
Alla elever har fått tillbaka sitt historieprov. Vi har gått igenom vad som skiljer utvecklade och enkla svar åt. De som vill har fått ta med sig provet hem. Jag har samlat in de övriga.

På torsdag och fredag nästa vecka har vi samtalsdagar. Eleverna kommer att vara indelade i grupper och följa ett annat schema än vanligt. Tiderna är 9.00-13.30 både torsdag och fredag. 
Under to, fr och må förbereder vi eleverna inför samtalen i skolan. 
utvecklingssamtalen är samma rum som i höstas, i grupprummet bredvid 4c:s klassrum.
Varmt välkomna!



Vi önskar er en trevlig helg!Vänliga hälsningar,
Natasha och Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar