fredag 14 november 2014

Veckobrev inför vecka 47


 

 

Hej alla barn och föräldrar i 4c!

 

Vi kämpar på i höstrusket och det går riktigt bra! Vi möts av glada och nyfikna elever varje dag!

 

Vi är inne på slutspurten på textgenren argumenterande texter! Oj, oj, oj vilka texter som produceras! Det finns åsikter om torkskåp, billigare hunddagis, rättvisa löner inom fotbollen, längre raster, förbjuda läxor, mot djurförsök…allt mellan himmel och jord har det skrivits om i klasserna.

Veckans svenskläxa handlar om just argumenterande texter, bifogar läxan till veckobrevet och delar ut den i klasserna idag.

 

I övrigt har svensklektionerna präglats av barnboksveckan. Eleverna har gett varandra fantastisk boktips, några har jag redan lagt ut på bloggarna, resten publiceras där i eftermiddag! I torsdags morse läste hela mellanstadiet en timme på morgonen. Inför det deltog alla elever i en gissningstävling om hur många sidor mellanstadiet läs tillsammans. I detta nu gås alla svarstalonger igenom och vi hoppas på att kunna presentera ett resultat och en vinnare senast på tisdag!

 

Eftersom jag är tidsoptimist av värsta slag har vi inte hunnit med den avslutande uppgiften om vikingarna. Nya tag nästa vecka i SO:n!

 

I matematik har vi gått igenom diagnosen och eleverna har utifrån sina resultat börjat arbeta med spår 1 eller 2. Det arbetet fortsätter nästa vecka också. Därefter kommer vi att börja med kapitel 2, Längd och räknesätt.

 

I engelska har vi jobbat med texten ”Kate´s bedroom” som är chapter 6. Det är också läxan till nästa vecka. Nästa vecka kommer eleverna att få skriva en enkel text som beskriver ett rum. I den kommer vi att träna prepositioner, färger och substantiv bland annat.

 

I no har vi tittat på en film om reningsverk och vattenverk. Eleverna var mycket förvånade över alla saker och djur (!) som hamnar i våra avlopp. Vi har också jobbat vidare med hur man planerar en undersökning i kemi. Nästa vecka avslutar vi vatten och jobbar vidare med luft. Onsdagen kommer att vara en halvdag med tema NO. Eleverna har fått välja mellan olika områden att fördjupa sig i och vi sammarbetar med övriga klasser på mellanstadiet.

 

I bild börjar nu våra stadsbilder inspirerade av Gabrielle Munter växa fram. De blir väldigt färgstarka och fina!

 

Vecka 47 i korthet                                                                       Lläxor

måndag
 
 
tisdag
Idrott  slöjd
 
onsdag
 
 
torsdag
musik
Eng – Chapter 6, samt orden bedroom, sometimes, I lock, door, I lie, bed, I listen, diary, carpet, soft, I tidy up, Saturday
fredag
kör  idrott
Sv-Leta insändare
     och analysera.

 

Trevlig helg

Annika och Natasha

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar